Pu-erho (fekete tea)
„Nyugalom és fókusz nehéz napokon” Ideális hosszú utakra, tanuláshoz vagy amikor tiszta fókuszra van szükség.
Kiszerelés:
25 000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítási költség ingyenes.
Részletes leírás
Pu-erho (fekete tea):
A Pu-erh tea egy egyedülálló típusú, szüretelési eljárások után duplán fermentált tea, amelyet hagyományosan a kínai Yunnan tartományban, a „vad öreg fa” néven ismert fa leveleiből készítenek. Számos - kutatásokkal is igazolt - egészségügyi hatása van, hiszen nem csak a tea, hanem az erjesztett ételek egészségügyi előnyeit is biztosítja.
A Puer vagy pu-erh tea az egyik legjobb válasz a mindennapjaink kihívásaira. A pu er a megnövekedett teljesítmény igénye, a végtelen munkaórák okozta szellemi fáradtság és a szervezetet érintő, civilizációs ártalmak okozta fizikai leépülés egyik legjobb megelőző- és ellenszere. A pu-erh tea mondhatni az egyensúly fenntartása minden körülmények között, a legnehezebb pillanatokban is.
Összetétel: 100% Yunann-i Shu Pu-erh tea
· Egészségre gyakorolt hatása: agyserkentő és egyben nyugtató hatású
A teában lévő, könnyen felszívódó L-teanin pszichoaktív tulajdonságokkal bír, amik a koffeinnel szinergikus módon fokozzák a kognitív képességeket,
· éberségfokozó, hangulatjavító hatású,
· csökkenti a stresszt és szorongást.
Ezért is választják oly sokszor a Keleti régióban a Pu-erh teát a nyugodt és fókuszált teljesítmény kulcsaként.
A puer teát a hagyományos kínai orvoslás is számon tartja gyulladáscsökkentő, vízhajtó, fejfájást és kimerültséget mérséklő, vértisztító (vagy épp kijózanító) hatása miatt. Az étkezés után fogyasztott pu-erh megkönnyíti az emésztést (nem felgyorsítja, csupán a felszívódást teszi könnyebbé, így csökkentve a gyomor a terhelését).
Hosszútávú rendszeres fogyasztása (a hagyományos kínai gyógyászat szerint is) segít kezelni és megelőzni a “három magas betegség” a :
· magas vérnyomás,
· magas vércukorszint és
· magas koleszterinszint kialakulását.
Köszönhetően annak, hogy:
· a puerben lévő hasznos baktériumok természetesen védik és helyreállítják a bélflóra egyensúlyát
· segítik a tápanyagok lebontását
· serkentik a vitaminok felszívódását,
így az emésztőrendszeren keresztül gondoskodnak a szervezet működéséhez szükséges anyagok egyensúlyáról és az immunrendszer működéséről.
A fókusz fenntartása, egy energetizáltabb állapot elérése, a felszívódás támogatása az, ami segít az étkezések utáni „kajakóma” állapot felülkerekedésén, illetve remek választás a fogyókúrák kiegészítéseként.
Elkészítési javaslat: | Tegyen egy csészébe egy evőkanál (2 g) teakeveréket, majd öntse fel 2,5 dl forró vízzel, minimum 2, maximum 6 perc után szűrje le. |
---|---|
Fogyasztási javaslat: | Fogyassza naponta egyszer étkezés után, ízesítés nélkül. A teakúrát x hétig ajánlott fogyasztani, utána 1 hét szünetet javasolt tartani. |
Felhasználási mód: | Belsőleg |
Ízhatás: | Édeskés, földes, feketeteákra jellemző ízvilág |
Erősség: | 9/10 |
Tárolás: | Felbontás után gyermekektől elzárva, száraz, hűvös helyen, visszazárva tárolandó. |